tirsdag 2. juli 2013

Endt ferieVi kom hjem fra Rhodos på søndag, med kofferten full av møkete klær, hodet fylt med gode minner og uten Petrus sin vogn. Den reier på egenhånd, og dukker nok opp om en dag eller to.

 På Rhodos bodde vi på et Sunvingsenter hvor vi hadde betalt for noen av måltidene. Det var en ny opplevelse for den Petrinskefamilie, da vi oftest har valgt små hotell på steder hvor måltidene har fått oss ut i gatene og inn på ulike tavernaer. Her fantes en hel landsby med leiligheter, det var mange ulike basseng, det var underholdning og til Petrus sin store skrekk så var det to utkledd som store kjæledyr, Lollo og Bernie, giraff og bjørn. Men de fleste andre barn så ut til å like disse "levende dukkene". Det var også to lekeplasser med et tilhørende hus som det var lagt til rette for aktiviteter. Lekeplassene og babybassenget var beskyttet fra solen med solseil, så det var lagt tilrette for å gi barn lek i skyggen. De første dagene lekte Petrus på lekeplassene, men etter hvert som han ble tryggere i vann så økte tiden han brukte i bassenget. Det var praktisk å bo på et sted hvor det på alle måter var lagt tilrette for barnefamiler. Det var lett for Petrus å finne noen å leke med, og det var avlappende for oss foreldre som kunne sitte på solsengen å følge med om vi ønsket det. Petrus sover fortsatt på dagen, og derfor var det praktisk å gå til ferdig dekket bord og en buffett med mat noen av dagene. Nå velger minsten helst frukt og fisk, og det fant han med letthet på buffeen. Det som jeg ikke likte så godt var at det var i hovedsak pasta eller pommes frittes til barna, men de hadde jo muligheten til å velge fra voksenbufeen, som hadde mer salat og andre alternativer med mat. Alle fant vi mat vi likte, og Petrus fant ut at det var is i fryseren. Er det greit med is hver dag, selv om du er på ferie? Det synes Petrus, og siden pappaen heller ikke hadde noen innvendinger så ble det en kule om dagen.Senteret lå slik til at det var et lite steinkast til stranden, så vi rakk både strandliv og bassengbading hver dag. Petrus likte seg best ved bassenget, både fordi det var lettere å bade der og fordi han alltid fant noen å leke med der.Vi kan gjerne besøke et sunvingsenter eller tilsvarende ved en senere anledning, selv om jeg innerst inne savnet litt av den greske kulturen der vi vandret blant badebasseng og andre skandinavere på tur. Det kommer en tid hvor vi kan gjøre begge deler, men på denne ferien var det avslappende og praktisk å bo  og leve som vi gjorde.


Petrine 

1 kommentar:

  1. En kule is om dagen??? Jeg elsker is og kunne ikke etterlevd det selv. Dere er flinke som begrenser såpass.

    Ellers er jeg ganske så enig med deg om charter. Det er veldig lettvint mens barna er små, men jeg gleder meg til jeg kan reise på "skikkelig" ferie igjen.

    Ungene mine elsker forresten Lollo&Bernie, og de var vel grunnen til at vi valgte Ving sist (de vet visst hva de gjør med disse maskotene). De synger fremdeles på lollo&bernie sangen.

    SvarSlett