mandag 16. desember 2013

Smått og godt


Marsipan i lange baner 

I den Petrinske heim er vi ikke i rute, 
- eller det er nettopp det vi er. 
For her er det handling, pakking, baking, 
vasking og gaveutdeling igjen. 
Helt innenfor normalen en drøy uke før julaften. 
Vi kommer nok ikke til å bake de 7 slagene, 
men jeg skulle gjerne hatt et krumkakejern, 
for akkurat tynne, sprø og rullede kaker er blant favorittene mine. 
Det, 
-  og godter. 


Vi skal i alle fall lage marsipan
500 gram skoldede mandler males på mandelkvern 
og blandes med 500 gram melis. 
Dette blandes med 1 pisket eggehvitte 
og 1 ts trangant ( bindemiddel - kan sløyfes) 

Når marsipanen er ferdig kan du forme den til figurer. 
Det er dekorativt og godt å duppe de i den oppvarmede sjokoladen.  
Og til de voksne kan man jo duppe figurene i Tia Maria eller Congnac
før sjokoladen. 



På jobben så har vi lagd Oreokuler
TIl det så brukte vi: 
1 pakke oreokjeks
200 gram naturell ost ( philadelfia) 
Vi knuste kjeksen i en pose og det ble blandet med osten. 
Massen formet vi til kuler før vi dyppet de i 
150 gram kokosjokolade som var smeltet i vannbad. 
Det ble litt tykk masse og holdt ikke til alle kulene, 
så jeg anbefaler dere å blande sjokoladen med litt delfiafett. 

Vi puttet kakene i små konfektformer og pyntet de med kakepynt. 
Sett over kaffen, 
det smaker mektig godt! 

Er det noe julegodt dere bare må ha i hus? 

Pretrine :) 



3 kommentarer:

  1. Åhhh. det så godt ut! Vann i munnen! Har ikke tradisjon for å lage godter, men nå ble jeg litt inspirert :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det kjekke med godteri er at det ikke skal stekes. 😄

      Slett
  2. Ååå så mye godt, flink dere har vært :-)

    SvarSlett