torsdag 17. juli 2014

Ferie på Mallorca


Stas med badebasseng. Det var mange å velge i. 

Mallorca er ei øy i Middelhavet hvor det bor over 800 000  faste innbygere. I turistsessongen som går fra april til oktober så er det nok atskillig flere mennesker der. Da vi valgte feriested så hadde som mål å finne en destinasjon med avreise fraa Rygge, fordi det er praktisk med kort reisevei fra hjemmet. I  år valget på chatertedet som jeg forbinder med 70  - tallet.


Langs promenaden i Cala Bona 

Vi hadde ingen erfaring med feriestedet, men den korte reisetiden var med på å styre valget. Vi visste at barenfamilier i stor grad velger Alcudia som mål, da det der er lange sandstrender som er flottte til lek for de små barna. Vi fant ikke det rommet vi søkte ettter der, og da valgte vi et sted som ivaretok våre behov for basseng, korte avstander til det vi resturanter og strender og som vi mest sannsynlig kom til å møte andre barnefamilier. Valget havnet på Vinsenteret på Cala Bona. Noe vi er meget fornøyd med. 


Det varr både treningsrom og miniland som var lagt tilrette fora aktiviteter for store og små. 

Cala Bona ligger på  kysten og stedet er en liten fiskelandsby. Langs havnen ligger det båter på den ene siden av kaia og resturanter på den andre. I havnebassenget så er det masse store fisk, og de liker gutta å se på. At vi har kastet noen brødsmuler ut til de, skal vi kanskje ikke skrive hjem om, men det var faktisk ganske flott å se på alle fiskene som fikk vannet til å koke. En enten ting som vi likte godt med det lille stedet langs kysten var at det opplevdes som trygt å vandre eller sykle langs langs strandpromenaden. Terrenget er flatt så det egner seg absolutt til å talen sykkeltur eller flere i. Vi leide en firhjuling, som vi reiste avgårde i. Vi fikk syklet blant annet til den flotte og store stranden, , hvor det yret med folk, dét var tilrettelagt for aktiviteter hele veien. 


Stranden ved Cala Millor 

Her har vi som sagt blitt en del av The Towel People, og Petrus har hatt mange barn å leke med: Det til tross for at søsknene oppholder seg på andre steder. Han er velger bort stranden for bassenget og han har blitt ganske tøff til å boltre seg og hoppe i det våte element. Han hadde nemlig glemt fjorårets gleder, da bassengene lå der blå og fulle av vann i starten av ferien. Det var faktisk ganske skummelt sånn til å begynne med. Men med vanngevær, flytemadrass og armringer så ble det ganske morsomt å oppholde seg i vannet. Petrus kan nok takke en gutt fra Danmark forat han faktisk våget seg ut i det største bassenget, og når han faktisk forsto at det var ganske kjekt å flyte rundt så åpnet det seg mange muligheter. Jeg nevner hopping fra bassengkanten,  svømming med dykkermaske,  svømme under vann, flyting og rekelek. Det vil si å komme seg fremover i vannet uten å bruke armer eller ben.

Godt med tapas og annen mat... 

Vi hadde ikke all incluscive, men hadde fem dager hvor vi kunne spise på alle måltider på hotellet i de to ukene vi var der. Med all respekt for de som digger at alt er inkludert, så liker vi nok best å spise rundt om. Vi liker å gå ut å spise, likegjerne som vi kan kose oss med frokost på terrassen før vi har satt oss inn med solfaktor 30 eller 50, -  før vi er klare for dagen. For oss så passet nok en melllomting, det at vi kunne spise på hotellet noen dager og kunne vlege fritt resten av tiden passet oss helt ypperlig.

Cala Bona 


All inclusive eller inclusive har matalternativer for en hver smak. De hadde allergivennlige alternativ også.  Hele den Petrinske familie spiste bøtter med frukt og grønnsaker. Mye, mye mer enn vi til vanlig spiser i løpet av dagen. Vi synes ikke at alternativet på barnebordet var av de sunneste, men Petrus digger både pommes frittes, pizza og pasta, så han fant jo alltid noe han likte. Heldigvis så var han glad for frukt, grønt og annet som vi fant rundt om på buffeten. det vil si at vi totalt er fornøyd med de dagene som vi spiste på hotellet, til tross for at Petrinemannen synes det til tider var uhygenisk og uøkonomik å la relativt små barn servere seg selv uten voksenhjelp ved maten. Undertegnede ble bekymret for noen som drakk ganske så mange alkoholeneheter i løpet av hele dagem, noe som kanskje kommer i et annet innelegg.  Men vi spiste oss litt mer enn mette, vi koste oss med litt drikke og Petrus koste seg til alle måltidene. Petrine og Petrinemannen var også glad for alle de smårettene som vi sikkert ikke hadde smakt på om vi hadde vært på restaurant og bestilt ala carte hver eneste dag.

Ja, da var denne ferien over, og med hånden på hjertet så kan jeg si at vi koste oss, og at vi gjerne kommer tilbake til et familievennlighotell, til Mallorca og kanskje Cala Bona :) Der var det i alle fall deilig og fredlig og jeg var ikke livredd for Petrus og skummel trafikk. Det meste var jo regulert andre steder.

HÅper dere har gode sommerdager!

Petrine :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar