søndag 14. juni 2015

Om historiske Refsnes Gods, nærmiljøet og muligheten til å vinne et opphold der

Fra Refsnes Gods sine hjemmesider

Refsnes Gods er har ligget på Øya der jeg bor i et par hundre år. Det er stedet hvor vi sniktittet på ballfylte svømmebasseng, jeg fikk autografen av Kevein Keegen, hvor jeg er på et årlig julebord og hvor jeg hilste på Kong Olav. Godset ligger nemlig der jeg har vokst opp, - og stedet hvor vi fablet om at det spøkte i tårnet er i dag i brukt som både hotell med resturant. Og jeg kan skrive under på at det både er et godt sted å overnatte og at de har et godt kjøkken. Jeg har prøvd både senger og smakt maten der. Den beste fiskesuppa jeg noen gang har spist var faktisk her på Refsnes Gods.
 Jeg har hørt en historie om at han som eide Godset i gamle dager var ute på tokt da han ventet barn- Han hadde en avtale med kona om at det skulle bygges et tårn på den ene siden om han fikk en jente og et på den andre siden om det ble en gutt. Da han kom innover Oslofjorden og så hjemover observerte han to tårn, - han hadde fått tvillinger. En gutt og ei jente. Nå er jeg ikke sikker på om det er en historie som går på folkemunn eller om det er en som har blitt diktet opp og fortalt til meg spesielt. Jeg liker den og tanken om at det ligger noe bak byggingen av de to tårnene: De som gjør bygget så staselig at jeg som barn synes at det var finere og lignet mer et slott enn det som ligger på Slottsplassen 1.


Refsnesstranden 

Jeg har hatt kontakt med hun som i dag driver "Godset" og hun kan fortelle den riktige historien til at tårnene ble bestilt av konsol Lorentz Meyer i 1855 etter en modell av brannstasjonen på Briskeby i gamle Christiania. Men, det spiller ingen rolle egentlig ingen rolle i denne sammeheng, for begge deler er gode historien, selv om den ene er mer sannferdig enn den andre :)

Fra hotellets facebooksider

Refsnes Gods har i tillegg til et godt  kjøkken, en god vinkjeller og utallige kunstverk og en unik beliggenhet. Hotellet ligger vestvendt med utsikt over Oslofjorden, har egen brygge og er tilgjenglig også med båt. Det vil si at om du ønsker late sommerdager så er stranden med bade-, fiske- og krabbefiskemuligheter bare et steinkast unna. Om du ønsker å slappe av ved hotellet så er hagen vakker, rommene flotte og utsikten god. Hotellet har forøvrig mange orginale kunsteverk og kan derfor tilby muligheten for kulturelt påfyll under oppholdet der.


Refsnes fra luften , og jeg vet faktisk ikke kilden til bildet. 

Jeg har fremsnakket stedet hvor jeg bor på mange ganger, - og jeg trekker ofte frem natuopplevelsene i nærmiljøet. Ved å følge stranden så kommer man til Tronvik, med en flott strand, med en nedlagt torpedostasjon, med en nedlagt radiostasjon og flotte turstier. Går man enda litt lengre så kommer man til Røed gård og Alby som kanskje er mer kjent for flere. På Røed finner man et galleri, en låve som er under oppbygging etter brann, Galleri Kvinnelist, Casa Kvinnelist (selger italienske matvarer) og mere til. Alby kan friste med flotte turstier, strender, glassblåseri og ikke minst Galleri F15.

 Følger man stranden den andre veien så kommer man til nok en strand, til et naturreservat, til nye turstier og muligheten til å komme nordover på Jeløya.  Det er, som nevnt, mange turstier og strender her. For å ivareta dette, den unike lauskogen, annen type vegitasjon og dyreliv så ble området i 1983 gjprt om til landskapsvernområde med gjemmel i naturvernloven.

(Jeg håper de som har planer om å la denne unike perlen av sjelden vegiatsjon,  sommerfuglarter og store naturområder bli et krysningspunkt for fire felts motorvei åpner øyne for natur, for rekreasjonsmuligheter og for det unike ved øya tenker seg godt om og fjerner seg fra planene. Dagens politiske digresjon) 

Nå er et slik at jeg får lov til å dele ut et opphold på det ærverdige hotellet til en familie. Jeg gleder meg til å dele den ut, til noen som vil ha glede av og få en avveksling i ferien ved et å være på hotellet og området rundt.For å delta så er det ønskelig at du er sikker på at du kan benytte deg av premien. 
Deretter kan du delta på følgende måter:
- Skrive en kommentar på dette innlegget her på bloggen.
Det er stas om dere på en positiv måte forteller hvorfor du skal vinner og hvem du vil ha med deg. Hyggelig om du er med på å spre ryktet om innlegget og premien.
- Du kan følge Petrus og Petrine på facebook og del ferieinnlegget via min side. Fortell litt om deg selv, på facebooksiden, og fortell hvorfor dere ønsker å vinne. Merk innlegget med #hjemmeferie.
 - En annen variant er å skrive en email til meg på petrusogpetrine(att)gmail.com med noen ord om hvem du er og hvorfor du skal få et opphold på hotellet her.


Det er hyggelig om du liker Hotell Refsnes Gods på Facebook.

Med i premien så er det også en middag Hos Nabo´n, en lunsj på Galleri F15,
Det ser også ut som det er mulighet for en goddiebag, men det kommer jeg tilbake til :)
Jeg trekker den 30. juni, - så velkommen til å delta :)

Premien er trukket og det er Cecilie som vant oppholdet.

Da jeg ikke fikk tak i Cecilie ved å sende flere mailer, ved ettterlysning på bloggens facebookside så er det trukket en ny vinner. Det ble Lisbeth.


Petrine :)

28 kommentarer:

 1. For en fantastisk opplevelse det ville vært å vinne noe slikt . Skulle gjerne hatt med meg mann og barn. Er liksom litt fy å ha med små barn på slike steder. Men jeg er helt uenig. Ville vært en herlig opplevelse, selv sett med små øyne

  Hilsen
  Nina
  nina@phototrim.com

  SvarSlett
 2. Åå for en flott premie! Har alltid hatt lyst til å besøke Refsnes Gods! Om jeg blir den heldige vinneren tar jeg med hele familien på en liten getaway til idylliske Jeløya!

  fluffy_127@hotmail.com

  SvarSlett
 3. Selv om svigerfar bor på Jeløya, har jeg kun vært på Refsnes Gods en gang,og aldri overnattet. Ville vært utrolig hyggelig å kunne overraske min mann med et besøk der.

  SvarSlett
 4. Vi er en familie på 4 som bor i flotte Groruddalen i Oslo. Selv om vi bor i en passe stor leilighet, så føler vi at vi hadde passet bedre på et gods. Det hadde passet oss utmerket å få prøvd ut godslivet, før vi selger leiligheten og kjøper et stort gods for pengene (hvis det strekker til, da). Vi lover å oppføre oss dannet og hyggelig.

  mvh Tomas m familie.
  tomabjer@online.no

  SvarSlett
 5. Det ser utrolig flott ut! Jeg har ikke anledning til å dra dit selv, men jeg ville overrasket mamma og samboeren hennes med en tur dit, hun ville blitt veldig glad for et opphold der! Og hun fortjener det, så jeg håper vi vinner :)

  SvarSlett
 6. Vil gjerne ta med mamma dit! Hun har tatt meg med på mange flotte ferier, og det ville vært fint å få gi noe tilbake,
  rebecca95@live.no

  SvarSlett
 7. Wow. Jeg krysser fingrene, kanskje dette blir årets ferie? :D Det ser helt magisk ut!

  SvarSlett
 8. Vi vil gjerne vinne! Vi er en liten familie på fire, to barn og to voksne (og en katt, men hun må være hjemme). Vi har vært på Jeløya noen ganger, og elsker turområdet og Alby. Det er så vakkert der. I år er feriebudsjettet litt dårlig, så vi må være mest hjemme. Uansett er vi glad i å feriere i Norge og nærområdet. Det er jo vel så bra for barna, det. I år har jeg og min mann vært sammen i ti år, så dette hadde vært den perfekte jubileums-opplevelsen. margrethekarijord(ætt)gmail.com

  SvarSlett
 9. For en fantastisk premie :) Jeg ville tatt med min kjære, min mor og far! Er oppvokst på gård å har aldri vært på sikkelig ferie med mine foreldre da pappa alltid har måttet jobbet på gården om sommeren. Når man lever av gård har de ikke mye å rutte med, hadde vært fantastisk å overrasket de med et opphold på Refsnes Gods. Vet begge ønsker å dra både dit og på Galleri F16! Krysser fingrene :)

  Mvh Torunn (brandvold84@hotmail.com)

  SvarSlett
 10. Hei, for en fin premie! Refsnes Gods så nydelig og historisk ut :) Jeg har lyst til å invitere med min mamma, så vi kunne hatt et par jentedager sammen, bort i fra hverdagens plikter og mas ;) :)

  Mvh Camilla, skogsmusa@hotmail.no

  SvarSlett
 11. For en fantastisk premie! Jeg ville tatt med mannen og våre to barn - vi prioriterer oppussing av hus denne sommeren, så vi har ikke de store ferieplanene. Hadde vært supert å overraske de med denne premien! :)

  hilsen Anita (nita_84@hotmail.com)

  SvarSlett
 12. Jeg følger bloggen, innlegget blir frontet hos meg i kveld. Følger på Facebook, er i det hele tatt ganske stalker. Er jeg da med i trekningen? :)

  SvarSlett
 13. Stor stas og SÅ hyggelig at dere deltar alle sammen :)

  SvarSlett
 14. Vil gjerne ta med min mann hit. Og ha det hyggelig. Kose oss og nyte tiden sammen. Ikke ofte vi tar oss tid til kun oss to. Men dette kunne vært en mulighet:))

  SvarSlett
 15. Jeg prøver gjerne lykken. Kun hørt om stedet men hadde tatt med ei venninne. Så kunne vi ha skrævla til langt på natt som i gamle dager. Hilsen karstensiv@hotmail.com.

  SvarSlett
 16. Jeg prøver gjerne lykken. Kun hørt om stedet men hadde tatt med ei venninne. Så kunne vi ha skrævla til langt på natt som i gamle dager. Hilsen karstensiv@hotmail.com.

  SvarSlett
 17. Jeg prøver gjerne lykken. Kun hørt om stedet men hadde tatt med ei venninne. Så kunne vi ha skrævla til langt på natt som i gamle dager. Hilsen karstensiv@hotmail.com.

  SvarSlett
 18. jeg ønsker meg helt vilt denne premien. Har så lyst til å oppleve godset og få en hel dag med bare kultur og spennende opplevelser.
  hilsen lindamoen75@gmail.com

  SvarSlett
 19. Slenger meg med og ønsker meg ett opphold! Jeg ville ta med mannen, slik at vi kunne få en kjærestetur! Man trenger det, sjøl når/særlig når man strask ha vært gift i 22 år! En pause fra hverdag og tenåringer og bare være oss frister!

  SvarSlett
 20. Jeg bor i Råde kommune, ikke så langt unna Refsnes. Jeg har dessverre ikke bil og har derfor sett lite av området siden vi flyttet hit for fire år siden. Jeg har begrenset med midler da jeg jobber med frivillig arbeid og siden jeg er alene med fire barn. Vi har som vanlig hjemmeferie, og det hadde vært flott å vinne et slikt opphold, både for avveksling og for å vise barna mer om omgivelsene og historien til området vi har flyttet til :)

  Hilsen Hilde
  hlangvann@gmail.com

  SvarSlett
 21. Hallo :-) Så fint det hadde vært å kunne vinne denne Hotell opplevelsen for meg og min datter på 13 :-) Pga lungesykdom så lever vi på min uførtrygd, så dette hadde vært spennende for meg og min datter...:-)

  SvarSlett
 22. For en fantastisk premie! Håper jeg vinne. Jeg vil ta kjæresten min med meg. Vi har hatt et tøft år. Jeg hadde kreft og måtte gå gjennom kjemoterapi. Kjæresten min hjalp meg og støttet meg. Nå er jeg kreftfri og trenger en ferie :D

  Jamie
  narcida@gmail.com

  SvarSlett
 23. Kjæresten min jobber hele tiden og jeg skulle ønske vi kunne være sammen. Han takker sikkert ja til gratis tur.
  martine.f.wilhelmsen@gmail.com

  SvarSlett
 24. Vi har ikke hatt ordentlig ferie på lenge, og det ville vært deilig å slappe av i de vakre omgivelsene på Refsnes gods. En gang for mange år siden bilte vi rundt i Irland. Jeg ringte et hotell, Butler\ s house, het det, i Killarney, og fikk et rom for natten. Neste morgen oppdaget vi at vi bodde i en fløy på et slott, og at vi kunne gå direkte ut i slottshavene, med steinsatte markedsboder med irsk kunsthåndverk til salgs. Det var en fantastisk opplevelse, som vi fremdeles gleder oss over.

  Jeg er spesielt interessert i haver og interiør, og min samboer i god mat. Det ville vært en ønskedrøm å bo på Refsnes. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

  privatrett@hotmail.no

  SvarSlett
 25. Skulle gjerne hatt med kona dit for å oppleve dette fantastisk flotte hotellet!
  d_jorgen@hotmail.com

  SvarSlett
 26. Fikk virkelig lyst til å besøke denne fine plassen etter å ha lest dette :)
  Jeg kunne tenke meg og overraske den fine kjæresten min med en liten ferietur, selv om dette egentlig var nedprioritert på grunn av oppussing. Da tror jeg han hadde blitt glad :) Krysser fingrene :)

  SvarSlett
 27. Min 13 årige datter og jeg (alenemor med ME) har ønsket oss å besøke Refsnes Gods lenge, og har sett på flere tilbud fra dem, men aldri kunne unne oss det. Elsker Jeløya og Moss og det ville virkelig oppfylt drømmen til min datter om vi skulle vinne det besøket! Uansett, flott initiativ fra Petrus og Petrine <3

  Hilsen
  Sanela og Amina

  SvarSlett