tirsdag 30. oktober 2012

Du vet du har en toåring i huset

når
<3 Veska di inneholder smokker, fargeblyanter, kluter og en liten bok

<3 .. du drar avgårde i solskinn med en gutt kledd i pentøy og gummistøvler. Lykken over å "kaje" var så stor at mor ikke ville ødelegge den

<3 ..de vansligste ordene fra minster er : meg, min og " kaje sjøl"

<3 du må brekke ned minsten ned i bilsetet, fordi han har planer om å stå ved siden av det hele veien hjem..

<3 når du har utallige stopp på veien, fordi han mener selene i bilsetet er til hinder for hans planer om å bevege seg fritt rundt.

<3 når du drar til en byggeplass for å se på anleggsmaskiner

<3 når du stopper langs veien for å se på en traktor

<3 når du bærer en skrikende unge under armen, fordi han mener du er urimelig at du henter han inn bak gjerdet igjen. Hans hensikt var å løpe alene langs veien.

<3 når han har blir illsint fordi han ikke får spise av mammaen tallerken men må spise av sin egen. Som selvfølgelig innehoder tilsvarende mat.

                                  ----------- o o o -------------------  o o o ------------


En to - åring er full av vilje og kraft. De kan derfor være utfordrende å ha i hus: Barnet kan like gjerne opptre med stor glede som med kraftig raseri. Noe av det handler om at det har ønsker og behov de ikke kan klarer å uttrykke og det handler om at de har lyst til mer enn de mestrer. Her i huset ser det ut som det handler om at barnet har planlagt hvordan det vil ha det, men så blir det ikke slik. Det lille barnet vårt er i ferd med å bli selvstendig. Det mestrer kroppen sin relativt godt og det prøver å få oversikt over situasjonen eller dagen. Det har ønsker og behov, og det planlegger dagen sin ut fra sin oversikt. Og i disse planene har vi ikke innsikt, og det i seg selv kan jo skape et lite følelsesutbrudd. Det kan dytte og slå for å se på omverdenens reaksjoner, så mye av toårstrassen ( tre - sier noen ) handler om at de har forstått at de kan påvirke verden bevisst og de vil av all sin kraft bli selvstendig og klare seg selv. Jeg er glad for at vi har en energisk og frisk to - åring ! Jeg heier på han, men han får ikke se det da :)

Ha en fargerrik og fresk tirsdag !

3 kommentarer:

  1. Hørtes kjent ut du! Men si meg, veske? Kalles et ikke stellebag?? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, i veska ! Den siom er beregnet til lommebok, sminke, telefon og det vi drasser rundt på. Det har jeg ofte i lommer og hendene. Veska er jo full av alt jeg kanskje kan komme til å trenge :)

      Slett