tirsdag 13. mai 2014

Bloggens goodiebagDa jeg startet å blogge så var motivet å samle meg nok kompetanse til at  jeg kunne bruke blogg i undervisningen. Kanskje vi snart lager skoleblogg? Tror det!  Det jeg ikke tenkte på da jeg lette meg frem etter fonts og headere (Takk til Gro for hjelp til fin header) var at bloggen dro med seg lesere. Det føles enda snodigere at man faktisk føler at man kommer i kontakt med eller ble kjent med mennesker du aldri har møtt. Hallo, jeg ble født for et halvårhundre siden og må si at jeg er mektig imponert over at jeg kan finne informasjon fra «ingensteder».  Det oppleves som enklere enn å lete i et leksikon. At informasjonen i sistnevnte oppslagsverk nok var mer kvalitetssikret enn det svaret som jeg kan få i kontakt med cyberverden er en helt annen sak. Når jeg synes det er merkelig at jeg med noen tastetrykk kan finne alt jeg trenger av informasjon kombinert med unyttige opplysninger så forstår dere nok at det oppleves som spinnvilt at man føler at man blir kjent med noen uten å treffe de?


Bildet er tatt av Laila 

Til tross for noen kreerte historier og for at vi har et lite filter på hverdagslivet så er det lesere som trofast kommer på besøk. Og, som jeg regelmessig stikker innom Gjennom disse små visittene og ved å få eller gi noen ord i kommentarfeltene så føler man faktisk at man blir kjent med de bak bloggen. De jeg  treffer i denne sosialemedieverden kan jeg treffe når det passer meg. Det vil si når jeg setter meg ned med en kaffekopp, når jeg trenger to minutters hjernehvile eller på et hvilket som helst tidspunkt. Det krever ikke planlegging som innbefatter barnevakt, avtaler eller vertinnegaver. Bloggene, bildene og kommentarene er der 24/7, og du kan gjerne ta igjen det tapte om det er stund siden du tok turen sist. Dermed kan det være at jeg har flere små biter fra bloggvenners liv enn fra de som jeg gjennom år i den nærværende verden har knyttet relasjoner til. Jeg føler at man kommer i kontakt med de ulike personlighetene i blogglandia, at man ser konturer av hvem de er  og du tror at det er noen du ville trives sammen med. Da er det stas å treffes for å konstantere at folket bak bloggen er kanskje enda mer hyggelig, morsomt livlig og flott som du trodde. Det skjedde meg i forrige uke, da jeg traff et knippe av mine favorittbloggere i Oslo. Jeg hadde noen kjekke timer og håper på et slikt hyggelig møtepunkt ved en annen anledning. 


Også dette bildet er tyvlånt fra Casa didriksen 


Så, jeg har vært på et bloggtreff hvor goddiebagen besto av noen gode, glade og levende timer. 
Skikkelig stas via


Takk for en flott kveld, jenter!

- og med henyn til badeutfordringen Stine, det kommer et innlegg 

Petrine 

6 kommentarer:

 1. Hei! Den kvelden var så inmari hyggelig! Gøyeste på lenge, faktisk:) Det var kjempekoselig å møte deg, og alle de andre, igjen:) Og jeg er glad for at du fortsatt er fornøyd med headeren din!
  Ha en fin dag, og JA til skoleblogg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var skikkelig artig og koselig på en gang. Og det var ikke like skummelt å møtes denne gangen, selv om fallhøyden kunne vært enda større. Digger at du har begynt å golfe ( noe min Petrus har bestemt seg for å gjøre også) for jeg vet at det er hyggelig for de som trives med sporten.

   Slett
 2. Kjempehyggelig å se mer enn bakhodet ditt ;) Jeg stemmer for at vi får til et nytt treff om ikke så altfor lenge :D

  SvarSlett
  Svar
  1. he, he var det bakhodet mitt du rakk å se på lanseringsfesten :) Det var kjekt å hilse på deg også ... så kjekt at det absolutt frister til gjentakelse.

   Slett
 3. Åh, jeg henger så veldig etter med bloggingen om dagen! Men for en fin måte å si det på, bloggens goodiebag. Det uttrykket likte jeg! Det var veldig hyggelig å møte deg igjen, denne gang i "roligere" former. Det var rart på en sånn skikkelig fin måte, vi hoppet liksom bare over innledningsfasen! Jeg håper vi kan treffes snart igjen! Det er jo ikke langt mellom Moss og Oslo.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke bare du som henger etter med blogging, jeg henger på en måte etter i det vi kaller livet. Håper at det ordner seg snart og at jeg får tilbake søvn og overskudd. Jeg håper også at vi treffes igjen for det er bare å forflytte seg i førti minutter så er vi i den andres by. Det var en skikkelig fin kveld :)

   Slett