fredag 16. mai 2014

Det er fest i landetI dag har det vært barnehagetog. Glade Petrus var med. Han er så heldig at han har en russ i barnehagen og følte seg nok ekstremt heldig da han fikk låne fløyta og lua hennes. Dere skjønner at barnehagen fikk besøk av russ i går og da de delte ut både is og russekort så kan dere tenke dere at de ble helter i en tre årings øyne. Så i morgen skal han både se russ og spise is. Det var det han planla før han la seg sliten under dyna etter en innholdsrik dag !Jeg vil med dette ønske hver og en av dere en riktig fin 17. mai! Den dagen som gjorde at vi fikk vår egen grunnlov. I den forbinelse så må jeg skryte av at byen min: Moss har en vesentlig rolle i forarbeidet til det som i dag er loven vår. Det er nok informasjon om har druktet i det faktum at  loven ble signert på Eidsvold. Trenger du en liten bit Norgeshistorie knyttet til Grunnloven av 1814, så synes jeg dere skal ta turen inn på NRK super for å se på videoen Til Dovre faller. Eller trykke på Youtube - klippet under her.
I morgen er grunnloven 200 år! 
Kaptein Sortebill er nok omtrent 500, men det er en anne sak. I morgen skal det feires og markeres. Det går et festtog gjennom landet!!  I den anledning bør vi kanskje være ekstra oppmerksomme mot de som kanskje ikke er festtemte. Det er jo slik at høytider kan fremme følelsen av ensomhet,  mangel på tilhørighet, sorg og andre vonde følelser.Uansett prøv å fylle morgendagen med noe du synes er hyggelig! 
- 17 mai er jo byfesten som feires rundt om i vårt vakre og frie land. 


Hipp, hipp, hurra, 
- ha det kjekt på den 17. mai!

Petrine 

3 kommentarer:

  1. Hurra for 17.mai! Ønsker dere en flott dag i dag!

    SvarSlett
  2. Enig med deg i at det er viktig å tenke på at dagen ikke er super for alle, men at noen gruer seg og føler seg utenfor. Når "alle" rundt er glade, blir det ekstra merkbart for den som sliter at han ikke har det samme.

    SvarSlett