tirsdag 27. januar 2015

Tirsdagstips: Lego, - lettvint å ta frem og lettvint å ryddeI takt med at barna vokser til så blir lekene mindre i størrelse. Fra å være duploklosser, puttekasse og store leker, så har vi nå playmo, lego og plusplus. Dette er leker som det morsomt å leke med, men de er små. Et greit utvalg begrenser ikke leken, men det et godt utvalg kan være litt mye å dra frem.  Det er behov for det man trenger , da det er kjedelig om du er midt i en kostruksjon eller rollelek mangler en vesentlig del.
 Petrus har vært heldig. Han har fått lego i gaver og han har arvet fra den største storebroren sin. Det vil si at han har nok til at mange kan bygge samtidig, noe vi liker. Men, jeg må ærlig innrømme at jeg har kviet meg til å ta det frem fordi jeg har gruet meg til å rydde det sammen. Det har vi nå løst på en enkel måte:

Vi har nemlig puttet et strechlaken ned i kassa som Petrus har legoen i.
Det la vi ned før vi flyte kassa med lego.
Når han eller andre skal bygge, så bare løfter vi all legoen opp ved hjelp av lakenet.
 Det strekker vi utover et bord før vi fester strikkene under bordplata.

Når vi skal rydde det hele sammen så tar vi tak i det samme lakenet, løfter det opp og putter det tilbake i kassa. Ryddig på et lite blunk.Man kan selvfølgelig gjøre det samme med et dynetrekk eller et slett laken om man ønsker at barnet skal sitte på gulvet å bygge. Det er jo det samme prinsippet.

Har dere et genialt tips til oppevaring og rydding av leker?

Petrine :)

2 kommentarer:

  1. Jo, du..nå skal du høre. Vet du hvordan vi har gjort det? Guttene har overtatt hele loftstua og lekene oppbevares…vel…der inne…på loftstua… :-D Neida, det er ikke fullstendig anarki, enda. Vi har plastesker for duplo og for togbane, og så har vi skuffeseksjon for småleker og kjøkkenkrok for de sakene. Og så forsøker jeg så godt jeg bare kan å sortere innimellom. Dessuten er det smart å være mest mulig ute…. ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. he, he vi er også en del ute, og har ting til sortering PHU! Poden har kontor om dagen og vi har hele lageret av papp fra kildesorteringen i Moss på rommet hans godt blandet med duplo, plus, plus og alt som ikke ligger i legoesken. Den er og blir den enkleste å rydde :)

      Slett