onsdag 1. april 2015

Onsdagsoppskrift: Lag egg og telysestaker av betongDet er påske og da er det mange som leter etter aktiviteter de kan gjøre sammen med barn og unge. I år har jeg rett og slett kidnappet en fremgangsmåte på hvordan man lager betongegg på skolen, da noen elever lagde det til en påskebutikk.

1. bland betongpulveret med vann 


Vi laget et hull på toppen av egget, hvor hvitte og plomme ble blåst ut. Det var også det vi brukte til å fylle det med betong, etter at egget var penlset på innsiden med Zalo. Sistnevnte skulle visstnok gjøre at betongen skulle slippe skallet lettere når den var tørr. Vi fylte egget med betongmassen ved hjelp av en teskje, noe som fungerte helt greit, men jeg tror jammen en liten trakt kunne vært et genialt hjelpemiddel.


2. Bruk tomme eggeskall som er kakkaet på toppen. Smør innsiden med zalo og fyll på med betongmasse 
For å lage lysetaker så brukte vi engangsbegre med riller. Vi penslet også disse på innsiden med Zalo før vi fylt de opp med betong. Deretter satt vi et beger med sten oppe i. På de måten så laget vi plass til telyset-

3. Betonglysestaker lages ved at man pensler begre med Zalo før man fyller på med betong. Et beger med sten lager hullet til lyset.


Hos oss sto dette til tørk over dager, så jeg er ikke sikker på hvor lang tid det tar før det er gjennomtørket. Men det var i alle fall en enkel, men litt klinete aktivitet som absolutt kan gjøres sammen med barn. 


Petrine 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar