søndag 12. juli 2015

Barndomsminner og pappaen minHei!
I går bestemte jeg meg for å gå gjennom en liten eske fra barndommen. I den fant jeg noen bilder, - blant annet fra den tiden da ferie var synonymt med camping og strikkejakke, eller kofte som det faktisk heter. Merklig at den jakka alltid var med, for i min barndomssommer så skinte alltid sola, unntatt de gangene vi gledet oss over regnværsbad.

Apropos regnvær! På en av disse camppingturene så kom syndefloden av et regnvær. Mamma og pappa ryddet alt inn i innerteltet, - husk det var på den tiden da telt hadde rom, mens jeg satt i bilen og kontanterte at vannet steg opp til døra på den.

Vi dro til Kristiansand, på kafe, for å holde oss rimelig tørre. Da vi kom tilbake så konstanterte vi at alt var ganske så tørt, - alt unntatt kofferten. Den hadde på et underfundig vis ikke tatt veien fra ytterteltet til innerteltet slik som kjøleboks, møbler og annet utstyr hadde gjort. Jeg var ute da pappa kommer ut og kammereaten hans kommer med følgende melding: " Det renner av kofferten din!" før pappa konstanterte at han visste det. Jeg lo da jeg så at vannet fosset ut av kofferten som til da hadde inneholdt rene og tørre klær.

Dette er et av en trilliard gode og morsomme minner jeg har fra barndommen min. Jeg er takknemlig for alle opplevelsene foreldrene mine ga meg. Spesielt i dag, for i dag er det pappas bursdag og den første vi skal feire uten han. Rart, vondt og samtidig godt å kunne tenke på han, mamma, min oppvekst og alle minnene med glede.

Petrus savner også bestefar, så mye at han ville ha en tier til å kaste i en fontene med følgende melding: "Jeg ønsker at bestefar blir levende igjen, for han var glad i oss!" Det var vondt og veldig godt å være mamma da. Det betyr at også han har gode minner om den gode, gamle og at han faktisk kjenner på savnet og sorgen. Og det er jo godtvondt, som jeg sa i barndommen.


Gratulerer med dagen, kjære pappa og gode bestefar!
- vi gleder oss over minnene

Petrine


1 kommentar:

  1. Nå fikk jeg også minner fra barndommen:)

    Gratulerer til pappan din,
    og god klem til deg:)

    SvarSlett