søndag 5. juli 2015

#hjemmeferie - Vinn en naturopplevelse for en dag. - trukket

Petrus og Pappa fisker i Vansjø


Hei, i dag har jeg lyst til å fortelle om den fine innsjøen som omringer byen min og om mulighetene for naturopplevelse som en kanotur kan innby til. Jeg er som du sikkert har fått med deg veldig glad i byen min, også fordi jeg er glad i være i naturen rundt den. Det er nok miljøbetinget arv fordi jeg har vokst opp med en familie som har brukt mange timer ute i nærmarka rundt byen vår. I de årene pappaen min var før så hadde han båt. Og i de tidligste årene så hadde han en i Vansjø og det var etter en tur på vannet at vi treff på venner med barn på en av holmene rundt i den store innsjøen. Den strekker seg faktisk gjennom nabokommunene og  har en utrolig strandlinje på 250 kilometer. Det vil si at det er mange steder å slå seg ned i den vakre naturen som omgir innsjøen.Etter hvert som jeg ble eldre så ble båten byttet ut med kano. Det var mot strømmen vi padlet så godt vi kunne oppover Mosseelva på vårlige utflukter med skolen, mens jeg som voksen både har brukt kano som et fartøy for å se på det yrende fuglelivet, som består av mange arter som knyttet til ferskvann. Du kan blant annet se toppdykker, knoppsvane, sothøne, sivhøne, rørsanger, rørsanger, nattergal, hegre og fiskeørn for å nevne noen. Jeg har en jobb og en hverdag som gjøra at jeg oftest er en del av et samspill og omgås andre mye av dagen. Derfor er det luksus å nyte lyden av stillhet i form av åreplask og skvulping når vi padler enten på dagstur eller for å komme meg ut på en holme eller en øy for å telte. 


Når jeg først er inne på Vansjø så må jeg nevne at det er et eldorado om du ønsker å fiske med barn. Har du med fiskenre, krok, dupp og mark så får dere med stor sannsynlighet abbor. Jeg fikk en stor gjedde en gang, den var så stor at jeg slapp stanga og løp til skogs. Der forskanset jeg bak et tre til faren var over. Det er noen som har gjort butikk av gjeddene i Vannsjø og de selger gjeddekaker for alt det er verdt. Så om du ønsker å oppleve mer enn rekrasjonen som ligger i selve padlingen så er fisking et godt tips. 

via

Det er nemlig slik at jeg har fått lov å gi bort en kanotur av Viken hotell på Dillingøya, en av de største øyene i Vansjø. Mange på min alder forbinder nok stedet med siviltjeneste, fordi det var nettopp der de administrerte utplassingsplasser til de som ikke skulle avtjene verneplikt i militæret. 
Nå er det vakre lille stedet blitt et konfereansesenter, et sted for fest og overnatting og jeg personlig forbinder et flott julemarked med stedet. Men, Viken hotell formidler også mange opplevelser i nærmiljøet og deriblant leier de ut kanoer.

via


Så om du vil bli med i trekningen om en opplevelse for en dag så legger du igjen en kommentar her, på instagram eller sender meg en mail på følgende adresse: petrusogpetrine(att)gmail.com hvor du skriver en kort begrunnelse for hvorfor du bør vinne. 

Det er hyggelig om du følger Petrus og Petrine på fjesboka, på instagram eller snapchat. Ta gjerne en titt på hjemmesidene til Viken hotell . Om du inviterer venner til å følge bloggen eller til å spre budskapet om at man kan vinne en treningsøkt eller rekrasjonstur på Vannsjø her hos Petrus og Petrine 

Trekningen foregår den 12. juli på kvelden.

Det var Marielle og Leon som vant en kanotur fra Viken hotell 

Petrine :) 


4 kommentarer:

 1. kano har eg ikkje prøvd før --- så det hadde jo vært ok å vinne

  smil fra monika ;)

  SvarSlett
 2. Har ikke pandlet kano i Vansjø siden jeg gikk ut av barneskolen på slutten av 70-tallet så det hadde vært kjempegøy å prøve det igjen�� Klem fra Wenche DP

  SvarSlett
 3. Vi har lyst til å gjøre noe sammen alle 4. Med to litt store unger, hadde dette vært en topp opplevelse for oss :)

  SvarSlett
 4. Det hadde vært supergøy og tatt med ungene dit. Kanskje få hilst på dere igjen i samme slengen!

  Hilsen Marianne og guttan i Larvik

  SvarSlett