tirsdag 9. april 2013

Dus med facebook..Facebook spør 
hvordan det går og hva jeg tenker på. 
Jo, jeg tenker på at jeg ikke husker når jeg ble dus med denne nettsiden, 
når den kom så nærme meg i tid og sted at den faktisk stiller meg personlige spørsmål. 
Det er jo faktisk mange som omgåes hverandre daglig som ikke stiller hverandre disse spørsmålene. 
Det virker som den spør flere enn meg, og der jeg stopper opp å stiller meg undrende, 
så er det mange som villig vekk svarer på disse personlige spørsmålene.

Men mange har svært 
så personlig forhold til vår kjære fjesbok. 
De nok flere spørsmål enn meg,  
fordi de svarer på alt mulig rart.
Alt fra hvilket undertøy de går med, 
hvem de elsker og hvor perfekt verden er.
- Med tilgang til god mat, godt drikke og fartsfylt fest.  

Jeg er glad jeg ikke blir stilt de samme spørsmålene, 
fordi hverdagen vår ikke er fest i form av matrielle goder og alkoholholdige drikker. 
Og om det hadde vært det, så hadde jeg også valgt å ikke svare på disse spørsmålene 
da jeg arbeider med og omgåes unge mennesker
som ikke skal lære seg at det hotteste hotte, det nyeste nye og
den daglige dosen med alkohol er helt normalt. 
I min hverdag er ikke det normalen, 
og sikkert ikke i mange andre hjem heller. 

Jeg velger å ikke bli så veldig dus med fjesboka, 
jeg er nemlig rollemodell der også. 

Petrine 5 kommentarer:

 1. Heldigvis kan en velge fint selv hva en vil skrive, men jeg undres litt over dette "valget" når det kommer til nettopp de unge som nå vokser opp med sosiale medier. Et tastetrykk unna bikinibilder, nachspiel-søvn og overopphetede diskusjoner. Jeg er på mange måter glad for at det ikke fantes når jeg var ung og usikker, jeg. Ønsker deg en finfin dag! Og håper flere rollemodeller som deg reflekterer over det ansvaret en har i en slik situasjon :)

  SvarSlett
 2. Jeg er ikke på FB så jeg er ikke helt sikker på hva spørsmålene går ut på. Men jeg fikk et par skeptiske kommentarer fra datteren min da hun oppdaget disse spørsmålene, virket ikke som hun var helt dus hun heller.
  Nå har jeg leika litt med tanken om å opprette profil, og det at jeg faktisk fikk hjelp i dag ved at en annen blogger (flere også har jeg fått vite i etterkant) har lagt ut en etterlysning for meg på FB gjør at jeg er litt ekstra nysgjerrig... Men jeg blir nok ikke helt dus der jeg heller tror jeg;)

  Fin kveld til deg
  og klem:)

  SvarSlett
 3. Jeg liker facebook. Men enn så lenge har den bare spurt meg om hva jeg tenker på.. Jeg liker facebook fordi jeg er elendig til å ta opp telefonen og ringe kjente. Jeg er enda mer elendig til å skrive brev og mail til gamle kjente. Nye også for den saks skyld. jeg synes det er trivelig at jeg nå kan gratulere en gammel klasseveninne med dagen fordi Facebook minner meg om at hun har bursdag. Jeg er ikke bedre enn at jeg synes det er hyggelig med likes når jeg har lagt ut skrytebilde av Yme som har lært å gå og synes også det er koselig å skryte tilbake av barnet til ei klassevenninne som fikk ei uke etter meg.
  Men jeg er obs på farene. Jeg prøver å tenke før jeg legger ut bilder. Noen vil synes at jeg er helt ukritisk både på facebook, blogg og instagram, men det får jeg tåle. jeg prøver også å tenke før jeg skriver en status. og jeg prøver å tenke før jeg legger igjen en kommentar. Noen ganger får jeg tilbakemeldinger som gjør at jeg tenker enda mer, for folk har virkelig ulik terskel når det gjelder hva som "egner seg" på facebook. Mest av alt liker jeg facebook fordi jeg slipper å være lege der. Litt som bloggen. Jeg er meg, og de fleste av vennene der kjente meg lenge før jeg var lege. Og når det kommer til pasienter som jeg ikke har et venneforhold til forøvrig legger jeg dem aldri til som venner, selv om de spør og spør og spør..

  SvarSlett
 4. Jeg er også glad i Facebook, av de samme grunnene som deg. He, he ikke det med lege da. Jeg har også brukt den til etterlysning av strikkeoppskrifter og gode restauranter på ulike destinasjoner. Men jeg er oppgitt over mange voksnes valg av tekst og bilder....og det er egentlig det jeg vil at folk skal tenke seg om. Det er ikke bare bestevenninna som titter innom på Facebook...

  SvarSlett
 5. Flott skrevet! Du er flink du! Klem

  SvarSlett