onsdag 24. april 2013

Skydd mot solenI fjor på denne tiden så skrev jeg et innlegg om solkrem og om forvirringen med å velge dette. 
Siden vi skal til syden i mai, så har jeg allrede vært inne å lest solkrem. Målet er jo å beskytte oss
best mulig i sola. Vi skal slippe å bli solbrent, vi skal hindre å eldes for tidlig og vi skal beskytte oss mot hudkreft. 

Det er dessverre slik at pleiende produkter kan inneholde hormonforstyrrende parabener. Det vil si at de kan påvirke hormombalansen vår. De norske myndighetene mener at de har satt en grense med hensyn som gjør at vi trygt kan bruke de solkrmene som er godkjent i Norge. Jeg skal ikke inngå en diskusjon om det her, men jeg kan understreke at jeg velger den solkremen som inneholder minst av disse stoffene.


De somrene som Petrus har levd så har jeg valgt soldrakt til han.
Solkrem er godt smørt inn på hender, føtter og i ansiktet.
På et tidspunkt må vel huden hans gradvis vendes til solstrålene og da er den riktige solkremen på plass. Huden har godt av å bygge opp pigmentene ( selvfølgelig godt smurt) eller bør man fortsette med soldrakt i flere år til ?
Hva vet jeg ?

Da jeg var liten var det ut i solen og på med T- skjorte når huden var i ferd med å bli rød. Heldigvis har det kommet gode kremer med årene, som gjør at man kan slippe såre og røde skuldre som er varme mot sengetøyet, og som i tillegg til solvett kan forbygge hudskader.Det var Cosmica Kids sun faktor 30 som kom best ut i testen. Den er lett å påføre, trekker raskt inn i huden og den inneholder ingen skadelige stoffer.
Da går vi for den,
- i tillegg til soldrakt!

Hele testen av solkremer 2013 finner du ved å følge linken her. 

Forbrukerrådet har en en app som forteller deg hva slags stoffer ulike produkt inneholder og den kan jo være en hjelp når man skal handle hudpleie.

Petrrine :) 

7 kommentarer:

 1. Her er vi flinke til å smøre med solkrem, men ikke fullt så opptatt av parabener ettersom både Busteliten og jeg er eksembarn og desverre er det utrolig mange av solkremene vi reagerer på pga innholdet, og da spesielt parfyme. Dermed blir det lett til at man tar noe man vet at fungerer i stedet... Så får vi håpe at det går bra likevel, i løpet av de seks ukene med sommer som vi har :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. he, he sant nok, det er kort sommersessong her. .. og jeg hadde nok valgt det som er best, jeg og! vi har jo brukt soldrakt de forrige somrene for å smøre minst mulig ..

   Slett
 2. Jeg synes det er vanskelig med solkrem, hvilken er best - hvilke skal en unngå... Soldrakt er et ok alternativ for små barn, vi litt større må jo bruke kremer. Jeg ender som oftest opp med Cliniderm og Cosmica sine kremer - de to tror jeg skal være trygge nok. Og så får vi se om vi får sol denne sommeren slik at vi får brukt de også:)

  Fin onsdag til deg - her blåser og regner det og ingen fare for solskader i dag i alle fall;
  God klem
  Hanne:)

  SvarSlett
 3. Denne linken hadde jeg også tenkt å legge på bloggen min, for jeg sendte den med handlelista som mannen fikk med seg da han dro inn til byen.. :) Vi har aldri brukt solbeskyttende klær..men har alltid løpt etter ungene med masse, klissete solkrem.. :)

  SvarSlett
 4. Dere er så heldige som skal på tur, kos dere!!:))

  Vi har heller aldri brukt soldrakter her i huset, men smurt med Cosmica sine kremer:) Kjekt og vite at de faktisk er en av de bedre/beste så takk for at du deler!:)

  Go`klem!

  SvarSlett
 5. Takk for et FLOTT innlegg! og god info og viktig påminnelse. Vi er nokså gode på det med solkrem tror jeg - velger uten parabener og høyest faktor...reiser mye til varme strøk, og behovet for solkrem er stort. UV-drakter har vi faktisk også, de brukes mest i sydligere strøk og funker superbra - men må innrømme det er litt skjønt når de små får litt farge på kroppen ;) så vi veksler litt ;)
  Jeg hååer du har det bra. sender en klem med ønske om en fin uke videre.

  SvarSlett
 6. Jeg bruker alltid spf 25 og er nøye på dette! hihi!

  SvarSlett