mandag 29. desember 2014

Gliimt fra jula. .


Denne julen har vært preget av at både Petrus og jeg har vært syke. Det har gjort at vi har holdt hus i over en uke. Den uken har vi sett på julefilmer, lest, sovet, sett mer julefilmer og ventet på julen. Da den endelig kom så var vi sånn passe, slik at vi klarte å være oppe til feiring både tidlig og sent.

Jeg burde photoshoppet bort en ledning 


I det Petrinske hjem så har vi nemlig grøt, nisse og gaveåpning på formiddagen sammen med søskene til Petrus. Det er en tradisjon som sikrer at Petrinemannan får vært sammen barna sine hver eneste julaften, i alle fall de det passer for. For Petrus så korter det ned ventetidne og han får en viss oversikt over gavene sine. Han åpner nemlig de som ikke er fra Petrinemannens familie etter kirke, middag og etter at julen er ringt inn. Heldigvis, for jeg savner  litt høytiden det var å vente på at sølvguttene skule synge julen inn før man i det hele tatt kunne begynne å spise middag. Men, for minstemann så blir jo faktisk hele den 24. en festdag, selv om den ikke blir knyttet til verken tre nøtter til Askepott, reisen til julestjernen eller hva som pleier å være på tven på julaften. Den er nemlig bare på helt tidlig hos oss.
Under juletreet var det både lego, spill og bøker, noe som har vært gull verdt for minstemann. Det er morsomt å spille nye spill, høre nye bøker og det kan være en tålmodighetsprøve å få riktig legokloss på rett sted. Desto mer stas når han er i mål. Men, han er klar for snø og lek med barn nå, da han har fått polititing, skibriller og hodelykt. Vi har en delvis avtale om at vi skal ut å gå i mørket  morgen. Hele familien skal tre på seg hodelyktene før vi tar en tur i skogen. Vi gleder oss i alle fal til å ta en tur ut i verden der ute, - ut til det spennende mørket.  


Håper dere har gode juledager :) 

Petrine 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar