lørdag 29. september 2012

Strikking av babyvotter

Da Petrus var ny i verden så fikk han Selbuvotter uten tommel i fødselgave. Vi brukte de valdig masse, fordi de var enkle å ta på, de ble holde på plass av en snor og de var søte. Derfor fikk jeg lyst til å strikke slike til ei lita jente som ble født i forrige uke. Og som tenkt, så gjort. 
Jeg hadde garn, og lette etter oppskriften på nettet og jeg fant denne (her): 

Legg opp 44 masker i babyull. Strikk vrangbord i 5 - 7 cm, før du følger diagrammet under. 
Jeg valgte å lage en hullrad på vrangborden, fordi jeg ville gi mulighet til å knyte de litt strammere rundt håndleddet. Petrus hadde en tendens til å dra av seg vottene, men de vi hadde med snor, de holdt seg på. 


Disse har ikke tomler, men de er store nok til å lage det om man eventuelt vil. Jeg har tro på at det gir varme å samle fingrene, så jeg holdt meg til oppskriften.  Det hender nemlig støtt og stadig at jeg ikke gjør det. Eller at jeg lager mine egne oppsrkifter. Men denne gangen så fulgte jeg punkt for punkt.Jeg liker å strikke mønster fordi jeg hele tiden ser at det vokser. Umiddelbar belønning virker ikke bare på hunder eller barn, men på meg også !!! 


Jeg ønsker den lille jenta som skal få vottene velkommen til verden, Jeg håper hun får lyse og gode dager <3

Dagen i dag skal gå med til hjemmeaktiviteter som strikking, lesing, leking og det om måtte falle seg inn. Ha en god lørsdag du og ! 

Petrine :) 
4 kommentarer:

 1. For noen skjønne votter:) Jeg begynner å få litt selvtillit når det gjelder strikking og tror jammen jeg skal prøve meg på disse. Må bare vente til jeg har god tid og kan jobbe i fred uten noen rundt meg. Ellers tror jeg det ville blitt et "kaos-prosjekt";D

  Håper dere har det godt,
  varm klem:)

  SvarSlett
 2. Hei:)så utrolig søte votter:)så flink du er:) disse fikk jeg lyst til å prøve meg på en gang:):)

  ps!! veldig hyggelig at du er med på giveawayen min og følger bloggen videre:):) Klem:)

  SvarSlett
 3. Så koselig med hjemmestrikk-votter :))
  Den gaven blir nok satt pris på :)

  SvarSlett