tirsdag 18. september 2012

Kan noen grep gjøre drømmen virkelig - tips mottas

Her har de startet på drømmeslottet 

Vi har lyst til å få oss et sted hvor vi kan trekke oss tilbake. Hvor vi kan komme oss ut i naturen. Hvor barna kan skape minner og tradisjoner og hvor man opplever glede og ro. Stedet skal ligge en bitteliten kjøretur unna. Det fordi vi skal kunne bruke det ofte og uten at det krever alt for mye planlegging. 
Vi har lyst på hytte. 

Men vi har ikke lyst til å måtte snu på krona. Vi har  heller ikke lyst til at hytta blir et sted vi må til hver  eneste gang vi har ferie. Vi vil ha muligheten til å kunne velge andre former for ferie og til å kunne unne oss litt i ny og ne. For å kunne oppfylle drømmen så tenker vi at vi må finne kunne spare inn i hverdagen. Jeg  tror at matbudsjettet er et godt sted å begynne. Vi har tidligere vært flinke til å fylle fryseren med bakst og mat. Vi brukte det opp før vi fylte fryseren på nytt. Det har etter hver sklidd ut. Vi handler nå mer etter innfallsmetoden. Det vil si litt i hytt og gevær og helt uten plan. Jeg har en tanke om at en menyoversikt og storhandling kan hjelpe oss til å samle en krone her og en krone der. De små bekkene som skal hjelpe oss på vei mot hyttedrømmen.

Det aller første drømmeslottet. Det sarter alltid i det små. 


I dag fortalte en kollega av meg at han skulle i banke for å få et tilbud om renter på innskudd, om forsikringer og på lån. Han hadde nemlig tidligere byttet bank, og spart 12 000 i året på forsikring. Opps, jeg er kanskje for trofast, også mot banken min. Jeg får prøve å finne ut av dette.
Og mere til.

Er det noen av mine lesere som har tips å komme med? 
Tips om hvordan man kan drøye pengene lengst mulig?
Slik at sparegrisen kan glede seg over litt mat i ny og ne.

Petrine

3 kommentarer:

 1. Finn frem nål og tråd og reparer ødelagt tøy og hullete sokker. Om du tenker nypris per reparerte plagg, blir summen raskt høy, selv om det "bare" er et par ullsokker. Og som du selv påpeker dette med menyer og storhandling. Der har hvertfall vi mest å spare. Kanskje kan det være en idé å se på telefonabonnementet ditt også? Er det tilpasset ditt behov? Og klassikeren fra barndommen; skru av lyset og reduser temperaturen et par grader.
  Jeg er spent på om drømmen deres går i oppfyllelse, og ønsker lykke til :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det med telefon burde vi gjøre noe med. Er redd vi akkurat nå har dobbelt opp med bredbånd. Så i morgen skal jeg avskaffe det ene. Om drømmen går i oppfyllelse får du nok vite om du titter inn på bloggen i ny og ne. Uansett så tenker jeg at bevissthet på økonomi kan gi frihet og derfor er det lurt å se på det en gang i blant. I morgen skal vi ta en Harryhandel og til Aremark for å se på tomt...
   Håper du trives i hverdagen og med bakeriet :)
   Klem

   Slett
 2. Spennende med tomtevisning i "Æremærk" da, håpe det er DEN:)
  Vi kunne også bli flinkere til å spare litt her og der,
  så ikke mye å komme med herfra.
  Jeg burde heller ta til meg noen av rådene tror jeg.

  Fin kveld til deg!
  - AC

  SvarSlett