onsdag 22. mai 2013

Elefant i glassbutikk

Da jeg hadde med meg tantebarnet mitt til Paris, så erfarte jeg hvordan det vil være en elefant i glassbutikk. Man blir litt tung og klumsete, og er ikke helt tilpass. Påkledningen til oss nordboere var et par gode sko, en vindjakke og selvfølgelig ryggsekk. Blant vakre, lette og velkledde franske damer, så var vissheten om at vi verken var nette eller elegante helt tydelig tilstede.

Da jeg nå var på ferie kom jeg i snakk med ei hyggelig, inkluderende og flott dame. Hennes bosted var Frankrike, og jeg lot meg imponere over hvor stilfull, elegant og ikke minst ren det er mulig å være som småbarnsmor. Da vi var på bytur på samme dag, så kom jeg hjem med en våt og gørrete Petrus, som broderlig hadde fordelt lekeplassen mellom han og meg. Hun og barna kom tilbake etter en opplevelsesrikdag, like ren og hvit i klærne! Jeg lar meg imponere. Og det helt uten ironi. Jeg skulle nemlig hatt en liten porsjon av denne elegansen og klær som forble rene i mer enn et halvannet minutt. 
Men jeg må understreke at jeg er glad for at Petrus er i lek og aktivitet, og vil ikke bytte ut den eller hindre den. Jeg bare føler for å føle meg litt feminin og flott. 

Da dukket følelsen om den elefanten opp igjen ! Lurer på om det finnes "bli -ny-finn -stilen -og -hold -den -gjennom-dagen-kurs." Jeg tror det ligger litt gjenglemt velvære i disse triksene. Jeg har i en rask fart plukket sammen litt sommerklær som er lettere enn sokkene, buksene og ullgenseren jeg har på meg for øyeblikket. Bare for å drømme meg til en ny garderobe og bare for å drømme helgens sommervær tilbake. Og kanskje det inspirerer meg til å dra ut på shopping eller sende et kan jeg "bli - ny - brev" til et eller annet ukeblad eller firma. Det hadde gjort seg det :) Petrine :) 

3 kommentarer:

 1. Dette har jeg også tenkt en del på.. Husker jeg gledet meg så veldig til å ta frem alle de nette og søte klærne mine, da jeg var gravid.. Vel, de ble liggende i skapet. Blomstrete sommerkjoler passer liksom bedre til flate sandaler, enn praktiske joggesko.. Og små aktive barn passer liksom bedre sammen med med praktiske joggesko, enn flate sandaler, som gir vondt i ryggen.

  SvarSlett
 2. Smiler av dette innlegget :) Vi føler oss sånn alle en gang i blant!

  Smil og klem
  -Maia

  SvarSlett
 3. Hm, kjenner følelsen. Prøver jeg også, med varierende hell, liker å "pynte" meg men trives best i sneakers og jeans. Var innom en butikk i dag og så på en lang blomstret sommerkjole men snudde og gikk ut igjen uten kjolen. Tror jammen jeg skal ta turen tilbake ved en anledning og kjøpe den kjolen, og kanskje finne et par lekre sandaler som går til også... Ja - det skal jeg gjøre, denne sommeren skal jeg gjøre en innsats for å gå ut av "komfort-sonen" min:)

  Nattaklem til deg
  Hanne:)

  SvarSlett