søndag 6. april 2014

Sommerferien er i ferd med å ta form

Fra ving.no 


Det å skape en ferie i den Petrinske familie er nok slik som i mange andre familier: Det er et puslespill av ønsker og behov. Petrus og Petrine digger å bade og siden solen oftes er mest stabil i sydligere land så er en tur til det geografisk udefinerte landet Syden på vår ønskeliste. Petrinemannen vil fiske, fiske, fiske og fiske, - nevnte jeg fiske? Gjerne rett på stranda her, på fjellet, i bekken i nabokommunen eller egentlg hvor som helst. Til og med i Syden! :)
Hans ønsker for ferien er oftes ingen ting annet å gå et sted alene med fiskestanga. 

Petrus ville nok bli glad om vi dro til en aktivitetspark også.  Han har endlig  oppdageet slike flotte klatrestativ med sklier, med husker og tjukkaser og jeg kunne gjerne satt han igjen på G - max i Moss Der har de nemlig en light utgave av et slikt stativ. Derfor tror lekeland i ulike varianter hadde vært genialt, -  og om parken i tillegg kunne inbefatte dyr så hadde turen vært optimal. 

12 - åringen skal på europaturne i tre uker, og han får nok mettet noe av det omstreifende livet da. Han er også fornøyd når han får oppleve ulike ting, så museer, zoo og opplevelsesparker er noe for han også. 

Vi blandet alle disse behovene i en stor hatt, rotet rundt og simsalabim: 
Vi tryllet frem planene for ferien.

Fra bjørneparkens hjemmesider 


Vi skal til fjells. Vi har lånt/leid oss en hytte som rom for både fiske- og bading, samtidig som Bjørneparken på Flå og Langedrag ligger en kjøretur unna. Det gir oss rom for å finne på noe med gutta om de vil ha noe annet enn fjellvann og lyng rundt seg. Å være på fjellet tilsier at jeg også får tid til å lese de bøkene som jeg gjerne vil lese på papir. ( Strekningen Moss - Fredrikstad har vært mitt lesestrekk de siste årene, og selv om jeg liker lydbøker også, så føler jeg det lukseriøst å holde boken og lese den selv. Og er boken og lånt på biblioteket så lukter den til og med god bok Jeg får ikke dreien på å lese på ipaden: jeg blir mer slien av det) Hytteturer gir også rom for å gjøre ingenting, da man faktisk er fritatt fra vaskemskiner og alt annet som man er på etterskudd på. 

Vi har planer om noen dager på sørlandet. Det gir rom for fisking, for å gi smokkene til Sabeltann, for å spise gule rips og for å se litt av sørladet. Også der kan det være at jeg får lest litt bøker, kanskje få løpt meg en tur og tatt noen svømmeturer i sjøen. Det sistnevnte får vi jammen mulighet noen av de dagene vi skal være hjemme. Vi bor jo bare et steinkast fra stranden, så om været er bra så er vi nok å finne her også. Vi skal bade når vi er i syden. Vi har valgt oss en tur til Mallorca denne sommeren. Vi har nemlig aldri vært der og forbinder den med Olsenbandens Syden. Vi må ned å sjekke ut hva som trakk dem til den spanske øya, - vi er nemlig ikke sikre på om det var sol og bading, badeland, akvarium, båtturer eller gode varer for en gourmet som fikk Egon og co til å lengte til øya. Vi skal jammen finne det ut eller.?: vi skal i alle fall skal vi finne ut hva øya er god for :)

fra youtube


Og med familie på Hedmarken og årskort på Lilleputthammer, så skal vi også fått tatt oss en eller flere turer dit. I alle fall Petrus og mor. Det er vi som har flest feriedager i løpet av sommeren, om ikke så mange flere enn Petrinemannen. Jeg tror det skal bli en sommer med aktiviteter som på en eller annen måte matcher den Petrinske familie

Nå er det bare et par ting å ordne opp i:
 - skal jeg eller skal jeg ikke markere det store jubileumet jeg har i juni?
- bestille sol og varme dager sommeren igjennom


Har dere sommerplaner?

Petrine4 kommentarer:

 1. Jepp, vi skal være hjemme. Og dra til Portugal:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange dager hjemme er godt, men om jeg er hjemme hele sommeren så føler jeg at jeg kaster bort ferien..Portogal høres deilig ut det og !

   Slett
 2. Vi skal besøke Lollo og Bernie på Kreta i mai!! :) Charterlivet <3
  Så blir det Norge på langs, kryss og tvers i sommer. Fjellet, byen og vestlandet!
  Ps. Jeg har også jubileum i juni... skal skal ikke... ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Charterlivet er helt Ok med barn på tur, selv om det er fjernt fra min tidligere nomadetilværelse. Vi har vett på å kose oss. Apropos jubileumet.. kanskje du skal og jeg skal la være? Er ikke god på oppmerksomhet :) men liker å være med venner

   Slett