onsdag 18. juni 2014

Om klesvask, vaskemaskiner og slike ting som jeg aldri trodde jeg skulle bli opptatt av
Jeg trodde ikke at jeg noen gang skulle bli seriøst opptatt av hvilke vaskemidler som virker og hva vaskemaskinen tåler. Jeg tenker på den ene side på hva jeg skal bruke på Petrus sin sensetive hud for å få frem hudfargen igjen etter en dag i barnehagen og på om det finnes et eller annet stoff som gjør det mulig å forsegle mellom hud og negl. På den annen side så trenger jeg klesvaskemiddel, som den samme huden tåler, og som klarer å trylle klærne tilbake til slik de var før leken startet. Sist, men ikke minst så trenger vi en vaskemskin som tåler sand, stein, smårkyp og annet som kan befinne seg i en treåring lomme.
Petrus trives i lek og han er en opptatt liten fyr når han har dagen til disposisjon. Det har han heldigvis ofte. Han leker ikke på en liten gressflekk, men han bruker utemiljøet for alt det er verdt. Trærne, sandkassa, grusen, steinene, vannet og stokkene får daglig besøk av vår lille pode. Resultater av den glade leken tar han med hjem til oss, vaskemaskinen og badekaret. På en eller annen måte har både han og klærne skiftet farge i løpet av dagen. Men, smilet og gleden er like stor, om ikke større, som før leken startet.

Her vaskes til den store gullmedalje. Noe kommer tilbake til normal farge. I den sammenheng kommer "plastfotballtrøyene", som han har på en topp tre om dagen, godt ut. At gutten er gjennomvåt fordi de ikke puster er det bare mor som bekymrer seg for. De er kule og de lar skitten gå av i vask. Verre er det med bukser, shortser og andre plagg av mer pustende og naturlig materiale. Deres reise rundt i maskinen på 60 grader er mer eller mindre vellykket. Jeg har blitt anbefalt sitronsåpe som skånsom flekkfjerner, men enten er plaggene vi vasker alt for skitne eller så har vi uflaks med såpe. Flekker forblir på noen plagg. Vanish er nok det middelet som vi får best resultat med. Og siden det tar knekken på flekken så lurer jeg på om det er bra for huden som har det best med neutrale og sensetive produkter.Her i huset har vi dessverre ikke vaskerom. I den sammeheng så er i alle fall størrelsen avgjørede, for med mange kilo tøy til vask og alt for liten plass til klærne i skitten utgave, så trengs en stor trommel. Og i dag var jeg på Samsunglunsj hvor de, i tillegg til å servere god mat og gi oss en hyggelig musikkopplevelse, presenterte noen av sine nye produkt. WW 9000 var en nymotens vaskemaskin, - det hadde innstillinger som passet til "du ringer og vi briiger prinsippet". For i disse "appetider" så kunne maskinen fjernstyres via en app på telefonen. Det vil jo si at du rett og slett kan sjekke ut om poden husket å sette på vaskemaskinen etter fotballtreningen, for programmet gir deg mulighet til å betjene maskinen fra hvorhen du er, - og dessuten lese hvor lang tid det er til vasken er klar. Og skulle du befinne deg midt i en eksamensoppgave kan beskjeden om at vasken er ferdig redde deg fra definisjon på relevante begreper eller å sette to streker under et regnestykke. Dessverre så følger det ikke med en robot som henger opp og bretter klærne, men det er ikke værst at den regulerer vaskemidler, temperatur og vaskelenge etter hvor skitne klærne er. Setter vi det i sammenheng med de klærne vi sliter med å få rene etter dagens lek, så kan det være at det blir vasket en stund?
Her er gode råd dyre : vi burde nesten bli en testfamilie sfor vaskemidler, om ikke har du noen gode vaske-  og flekkfjernetips ?
og er det bare jeg seg som ble opptatt av klesvask ved å få små og aktive barn inn i huset?

Petrine :)

1 kommentar:

  1. Hei!
    Vil ikke tenke på alle klærne som venter på å bli vasket her. Med besøk på badestranden hver dag omtrent siste mnd må annen vask vike hehe. Kjempekoselig å c deg i går!
    Klemmer

    SvarSlett