lørdag 2. mars 2013

Nysgjerrigheten lenge leve

Glimt fra Moss bibliotek i dag


Jeg ser på nysgjerrighet som en drivkraft til initiativ, 
utforsking og derigjennom læring. 

Og i dag har vi lekt forskere på biblioteket. 
Der hadde en del utstyr som de visstnok skal ha på Inspiria
som er en moderne variant av Teknisk museum. 
Vi koste oss. 

Ha fortsatt en glad helg ! 
 Petrine


9 kommentarer:

 1. Hva kan man finne på i moss med to gutter på 5&7? Uten å bruke bil..kommer med ferja;) liker bloggen din godt mye fint du skriver. Go'uke. Hilsen fra andre sida av fjorden

  SvarSlett
  Svar
  1. Tha, nå er vel Moss best på strender og natur...
   Men om du går over til Jeløya (over brua) og følger kanalen mot sjøen, så kommer du forbi en åpen kafé, Mors, og så til Sjøbadet. Der er det mulig å mate svaner

   Om du går til Møllebyen så er det bibliotek, kino, bryggeri museum og industrimuseum. ( du kommer dit om du går storgata bortover, forbi Amfisenteret og Møllene.. Der kommer du til en brolagt gate, og følger du den så er du i Møllebyen)

   Går du gjennom dronningsgate, opp til Kongensgat og opp trappa ved Basartaket og ned til en parkeringsplass, så er Nesparken rett over gata. Der er det mulighet for aking. Må ha med akebrett. Mossehallen er også her. ... Der kan du bade, menneske på en søndag..
   Følger du parkeringsplassen til venstre så kommer til til Frikirken, der er det skatepark. Jeg vet at mindre barn har stått der med sparkesykkel når det ikke har vært andre brukere av parken der.
   Ellers så kommer du til Alby, Røed gård og alt som er der ute ved å ta Tronvikbussen. Der er jo gallerier, dyr, glassblåser og ikke minst flott natur. På lørdager kan man ta Kultur -ruten, en gratis minibuss som drar innom flere severdigheter i byen. Om du sikker Visit Moss på nett, så vil jeg tro du finner kjøretidene.

   Vi. Er nok best på å bruke naturen og biblioteket, men jeg håper dere får en hyggelig Mossetur :)

   Slett
  2. Tusen takk for langt og beskrivende svar. Blir nok Mossetur på oss i påska:) lene

   Slett
 2. Nysgjerrighet er en fantastisk drivkraft, og få ting er mer spennende enn å følge et barns undrende tankerekke :) Så fin blogg du har; jeg legger meg til som følger og ønsker deg en fin dag videre :)

  SvarSlett
 3. For et supert sted, enig med deg - nysgjerrigheten lenge leve!
  Her må jeg dra litt i gang, er ikke alt som fenger like mye. Vi er på leit etter et sykkelmuseum - helst med enhjulsykler;)

  Fin søndag til deg
  og god klem:)

  SvarSlett
  Svar
  1. er det ikke sykler på Teknisk museum, elløer blander jeg det med et annet sted? Sjekk det ut neste gang du er i Oslo, dit går jo banen også...

   God søndag

   Slett
  2. Mener det ihvertfall henger en "veltepetter" på veggen på Teknisk Museum, mener å huske det var flere sykler der også.

   Slett
 4. Ja, Inspira var det vi skulle til! Det må jeg huske på når vi er i området. ;)

  Håper dere har en fin søndag!

  SvarSlett
 5. Gøy med alt som fenger nysgjerrigheten.
  Vi er veldig glade i Teknisk Museum og Inspiria.

  Fin ny uke til deg!
  - AC

  SvarSlett