søndag 9. februar 2014

MorsdagMorsdag! 
Dagen som plutselig gjorde vondt. da jeg var på et opptreningssenter og de samlet alle mammaer i fellesstua for at de skulle få kake. En ting er at jeg ikke fikk kake, men en annen ting var at jeg måtte forklare til mer og mindre kjente mennesker at jeg ikke hadde noe så selvfølgelig som barn. 
Det er nemlig ingen selvfølgelig å bli mamma eller å få være en. Jeg sender alle gode tanker til de som enda lever i håpet og til de som har skrinlagt sin drøm! 

Morsdag! 
Den dagen som jeg gledet meg til i lange tider da jeg var barn. 
Jeg tegnet kort, laget kake og avtalte med pappa om hvordan jeg skulle lage kaffe. 
Det kriblet i magen da jeg skulle inn å vekke mamma med kaffe på sengen og en gave på brettet. 
Etter middag hadde vi alltid bløtkake til kaffen. 
Morsdag var en merkedag som jeg gledet meg til og over.Morsdag! 
Dagen som likhetstanken satt stopper for i en skole jeg arbeidet. Vi fikk forbud mot at vi skulle tegne kort til mammaene,  Det fordi  noen religioner ikke markerer dagen og da mange familier er satt sammen på ulikt vis. Derfor kunne vi ikke lage et kort til den som hadde satt barnet til verden. Morsdag! 
Dagen jeg forbinder med takknemlighet. 
Dagen jeg gleder meg til og over. 
Petrus og Petrinemannen har planlagt bytur og gaveshopping. 
Petrus har tegnet kort. Han mener forøvrig at han også kan få en slik ekstra bursdag. 
Jeg forstår han, - for jeg bare elsker gaver og overraskelser. 
Ikke vet jeg om det blir kaffe på sengen og kake etter middag, 
men jeg vet at jeg skal tenne lys for min egen mamma
og jeg vet at jeg setter ekstra pris på dagen. 
Ikke på grunn av gaver og kaker, 
men fordi jeg får bli kjent med 
den flotte fyren vår,
Petrus. 

Takknemligheten er stor!
- fordi det ble kaffe og cupcaes med "vanlige" frosting på sengen,
for gave og klem
og for gutten som sprekkferdig har klart å holde på hemmelighetn om hva gaven inneholdt og som har gledet seg til å juble for mammaen sin!
Heldige meg!

God dag til deg !
- uavhengig av om du er mamma eller ei så synes jeg du skal feire deg selv !
Petrine 

6 kommentarer:

 1. Fine, fine innlegget. Nesten så jeg gråter en skvett her på min side også!

  SvarSlett
 2. Så fint et innlegg!

  Noen her i mit hus mener det burde være både lillebrorsdag og storebrorsdag hver måned, jeg på min side synes det er slike dager hver dag, så at en mor har to dager i året (bursdag og morsdag), det er bare rett og rimelig.

  Synes dagen er fin til ettertanke: Hva ønsker vi for våre barn og hva slags mamma vil og kan jeg være? Håper du tar deg turen innom meg og leser gjesteblogginnlegget for i dag!

  En fin kveld og kommende uke ønsker jeg deg!

  SvarSlett
 3. Jeg har lest innlegget, i dag som de fleste andre dager. Et godt og nyansert innlegg, jeg digger de som skaper variasjon og våger å la sin stemme klinge. Og ja, mammmarollen er variert og full av ansvar, og jeg var så forberedt på ansvaret jeg, at gleden er desto større. Noen ganger undrer jeg meg over om jeg er helt fjern eller om verden er det, for jeg er mer stresser over at barnet ikke skal omgåes voksne som ser det og for at han ikke skal få allsidig erfaringer enn om det er støv i krokene, aspekter på kjøkkenbenken og full kurv av klesvask. Så la det glitre på morsdagen og alle andre dager, og bruk for all del tid sammen, det er det aller viktigste tror jeg....

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du leser!

   Helt enig med deg i at det viktigste er å gi tid, og selv være i den.

   :)

   Slett
 4. Kjære deg, du beskriver noen morsdager som jeg kjenner meg så inderlig godt igjen i, disse tradisjonene og minnene fra barndommen som jeg så gjerne vil gi videre selv, og takknemligheten over å kunne gjøre det. Og noen dager som er fjernt fjernt for meg, som jeg bare kan forestille meg. Takk for et nydelig vakkert, og ærlig innlegg. Morsdagsklem til deg.

  SvarSlett