søndag 23. februar 2014

Petrus har vært på søndagstur og han anbefaler en bok
Petrinemannen og Petrus har vært på tur i dag. De pakket hver sin sekk, kledde seg godt og dro avgårde.  Petrus har arvet den søteste stolsekken av storebror og selv om den ikke er den beste å ha på ryggen så var det den minstemann tok med seg. Målet til Petrus var klart: Han skulle finne en ugle og han skulle spise suppe med hale på. (oksehalesuppe, red. anm.) . Undertegnede er redd han verken så ugler eller haler, men jeg utstyrte han med et pocketkamera, slik at jeg kanskje kunne få et lite innblikk i hva han opplevde på tur i skogen. Han tok bare et bilde, og det betyr jo at han var opptatt av mye annet underveis. 

Han fant et tre med ansikt på 

Turen var ikke lang. De gikk ned til stranden, inn i skogen og bort til båtplassen. Det innebærer mange ting å utforske, vandring på stener og tråkking på stier. De møtte en gutt på parkesykkel, de fant et ansikt på et tre (noe Petrinemannen synes var artig, men ugreit, fordui vi bor ved en naturvernområde, og da er naturen fredet) , de fikk kokt suppe og lyttet etter fuglelyder. Det er nemlig det store om dagen. 

Stroebror har en bok med bilder av ulike fugler. Den har en anretning hvor du kan høre hvordan de ulike fuglene synger. Vi har hørt de så mye at Petrus klarer å knytte noen riktige lyder til riktig fugl, og han synes nok denne boken er best i verden akkurat nå.  Den dytter nok  Karsten og Petra ned fra toppen på pallen. 
Det var et lite glimt fra Petrus sin dag.
Undertegnede har holdt hus og hatt en avslappende dag. 

Har helgen vært god for deg ? 
Petrine 

2 kommentarer:

  1. Det så ut som en koselig tur, og innholdsrik selv om den ikke var så lang :-) Den boka var fin!

    SvarSlett
  2. For en fin søndag. mulig jeg skal prøve å bytte bondegårdboka Yme har med lyder ut mot denne. Begynner å bli litt lei av den bondegårdboka nemlig...

    SvarSlett