mandag 22. juni 2015

#Hjemmeferie - å mangle nettverkDe beste ferie - og sommerminnene mine er fra Norge. Vi var  å finne på biltur med campingutstyr i bilen. På sommeren med fiske- og friluftsutstyr i tillegg. Selv om vi alltid var innom farmor i Trysil så dro vi på telt- eller hyttetur også.  Oftest i nærheten av fiskemuligheter. Vi reiste med andre familier, noe som innebar at jeg hadde noen å leke og være sammen med. Jeg er jo enebarn og syntes nok derfor det var kjekt at vi alltid var flere på tur. Jeg hadde glemt at det var slik, helt til jeg snakket med en om #hjemmeferie i går. Hun syntes holdningene og beskrivelsen fra samfunnet og oss bloggere var litt ensidige og at vi knyttet alt til økonomiske rammer. Hun mente at vi bare trakk frem hva man kunne finne på når man hadde fridager hjemme. Hun understreket at vi glemte å trekke frem hvor viktig nettverket er i forhold til ferie. Vi trakk ikke frem betydningen av å ha noen å dele opplevelsene med og det å oppleve dagene  som meningsfylte som voksen og det å se barnet glede seg sammen med andre barn. Hun sa omtrent dette: 


"Det er ikke bare økomonien som gjør hjemmeferie til nitriste feriedager. For meg så handler det også om at jeg ikke har nettverk. Hele året så består familien av meg og mitt litt barn. Det er oss to. Jeg er selvfølgelig glad i barnet mitt. Jeg er det!! Jeg liker å være med det, se Barne - tv og jeg er glad for det vi gjør sammen. Men, jeg må innrømme at jeg synes det er ekstra hyggelig når vi er invitert på tur med andre. De gangene vi kan delta i fellesarrangement, når vi kan komme til et ferdig opplegg og når jeg kan være med voksne og jeg ser at barnet mitt har det gøy sammen med flere barn. For meg hadde det vært kjekt om jeg kunne planelgge å dra på stranden sammen med noen. Det hadde vært morsomt å være med andre barn og voksne på en lekeplass og mer smakfult å spise nisten vår sammen noen som er glad i oss. For å ikke snakke om å dra på telttur eller hyttetur og være en del av noe. Jeg synes det er kjedelig og uvoerkommerlig å forsøke å låne en hytte eller en campingvogn, og det fortsatt er bare oss to som skal finne ut av kollektivtransport, være på et ukjent sted alene og bare være oss to for å lage minner. Jeg forsøker å fortelle deg at økonomien min setter en stopper for de store ferieopplevelsene, men jeg har også ønske om at vi skal være en del av et fellesskap, et felleskap hvor vi sammen la planer for innholdet i ferien. Det er lite motivasjon i å planlegge og gjennomføre en ferie alene, når man er alene også resten av året. 

Jeg har et ønske om at vi kunne bli bedt med på stranden, på tur i nærmiljøet, i skogen og til en kaffe på terrassen. Jeg savner noen å dele opplevelser og minner med. "


Jeg må innrømme at jeg har tenkt ut fra mine rammer, - de rammene som inkluderer fellesskap,  Samtalen fikk meg til å tenke at vi kan be med meg noen uventet, - kan ta med litt ekstra mat og drikke. Kanskje vi kan være med på å gjøre en forskjell for noen.


Er du flink til å dele opplevelser med de som kanskje ikke har så mange?
Jeg er dessverre ikke det.

Men, Anja har på bloggen sin Avdeling Holt i dag et innlegg om "Barnas båt" hvor hun deler ut rabbattkode og inviterer andre til å være med. Hun har tenkt på det og gjort noe med det.
Så flott !
Kanskje vi skal utfordre oss til selv til å dra med andre?


Petrine :)Samtidig som jeg funderer over hva som skjermed skriften på bloggen min om dagen, 
så kan jeg jo fortelle at jeg blir GLAD om dere følger med på bloggens facebooksidepå instagram @petrusogpetrine eller på snapchat @petrusogpetrine (Snap forstår jeg ikke så mye av enda) 


2 kommentarer:

  1. Ups, den der traff midt i mellomgulvet gitt. Men så bra at hun var så ærlig om det, og ikke minst at du deler det og gjør oss bevisst på hvordan noen tenker og har det (som vi.. eh jeg.. som ofte bare trekker frem hva man kan gjøre når man har fridager hjemme, skriver om..) Jeg tar utfordringen :-)

    SvarSlett
  2. Tankevekkende innlegg! Det er lett å tenke at alle er som meg,og at vi har like rammer….
    (er ny på snap jeg også, det er en forvirrende verden :) Men vi kommer vel inn i det? Jeg måtte komme meg med for å følge attenåringen som er på ferie)

    SvarSlett