torsdag 22. november 2012

11 Tips til aktiviteter i desember

Fra Pinterest

1) Tenne adventslys, hver dag. 
Levende lys skaper stemning, alltid. Det er hyggelig å spise frokost i tussmørket og la stearinlys være det som gir lys under frokosten. Barna vil huske det som en hyggelig adventstradisjon. 

2) Ha juleverksted. 
Be sammen venner til litt enkel mat og til produksjon av julepynt eller enkle julegaver. Barn trives når de kan gjøre ting sammen med andre voksne og barn. Garantert vellykket. 

3) Ha venne - bake-dag. 
Mange år på rad har jeg bakt hos noen venner. Vi har hatt med ulike deiger, og har delt med hverandre etter at baksten er ferdig. Det vil si at vi drar hjem med mange sorter kake alle sammen. I år har ideen også blitt satt iverk på arbeidsplassen min. De kollegane som ønsker det kan bake og dele kaker  når alle brettene er stekt. Vi baker pepperkaker med Petrus sine søsken i desember, men jeg må innrømme at Ikea de siste årene har stått deigen. Vi har jukset med pepperkakehus også, men i år har jeg lyst til å lage et selvkomponert. 

Skaff et PENT juletre 


4) Kjøpe eller hente juletre. 
De siste årene har vårt juletre blitt kjøpt i siste liten. Det har vært både stygt og dårlig. I år har jeg egentlig en liten drøm om å få være med på juletrehogst. Skulle det vise seg å være umulig så vil jeg i alle fall ha et som har en diameter på treet som er mer enn 20 cm, det skal ha tett med grener og ikke drysse på julaften. 

5) Lese bøker og synge julens sanger
Hos oss kommer julebøkene frem første advent, samtidig som julemusikken. I løpet av desember så leser vi om Julenissens hjelpere, om Marikken og andre julefotellinger. Det synges Julekveldsvisa, Musevisa, På låven sitter nisse, Den lille nissen satt så trist, og mange andre sanger. 

6) Se den nye adventskalenderen på Nrk: 
Årets julekalender på Nrk heter JULEKONGEN, og den handler om Eiril og bestevennen Kevin. Familien til Kevin kan ikke feire jul i huset sitt, og skal derfor feire den sammen Kevin sin fiende Peder Krohn. Det som kan se ut til å bli en grufull jul forandrer seg til spennede dager, da Kevin finner en skjult tunnel. 7) Dra på julemarked
Jeg synes det er mye julestemning på ulike julemarkeder. 
Et av mine hyggelige førjulsminner er fra Maihaugen på Lillehammer. Der var markedet i rene Pippi Langstrømpe stil, med torgboder, eplesteking og snø. Ikke minst snø.... 
Norsk fokemuseeum i Oslo har også et marked. Jeg har som mål å få besøkt det i år. Tipper nemlig at det har mye av den samme stemningen som på Lillehamer. 
Jeg har vært på marked på Liseberg i Gøteborg  og på Tivoli i København. Det er hyggelig der også, men jeg har hørt at om man er i Gøteborg og vil ha julestemning, så bør man ta seg til Haga. Der er det visstnok skapt stemning med korsang og andre aktiviteter. 
Det er ulike messer og markeder landet rundt, og jeg linker til en oversikt over ulike julemarkeder her .

8) Lage mat til småfuglene. 
Vi har et ite fuglebrett i hagen, og der mater vi inn fugler. Alle synes det er spennende å se hvilke arter som dukker opp, og det beste av alt,; Vi hjelper de små fuglene. Tips her

9) Se julefilmer
Det er noen filmer vi gjerne ser i adventstiden eller i romjulen. En av de er filmen om Scrooge. Enten filversonen eller den animerte utgaven : " A Cristmas Carol" . Jeg må ogs å se filmen Holiday. Petrinemannen stemmer ikke for den. Han stemmer heller for Bad Santa. Barna må se Shrek feier jul, disney og kanskje noen klipp fra Astrid Lindgrens jul

10) Pynte opp foran huset med lys og lykter.
 Sett gjerne opp et lite tre om du ha. Desember er en så mørk måned, og alt lys er kjærkomment. Det er derfor hyggelig når det blir pyntet opp med lys i vintermørket11) Aktiviteter og sang som hører julen til. De populære Sing Sang kortene finnes i juleutgave, og du går tom for noe å gjøre sammen med dine håpefulle små. Følg linken her, så vil du finne inspirasjon og du kan til og med høre sangene. Det er kjærkommen hjelp på veien, i alle fall for meg :)  

Jeg vil helt på tampen fortelle at jeg hadde satt pris på om du kom innom bloggen i adventstiden. Da skal det åpnes dagens  luke i kalenderen min. Jeg vil trekke premier, oppfordre til handlinger og vil komme med tips.

Velkommen skal du være, hver eneste dag ! 

7 kommentarer:

 1. Mange goode forslag her. Det er fort gjort å glemme å ta seg tid til de små tingene opp i førjulsstria, men når alt skommer til alt så er det vel ikke noe viktigere enn å ha tid til hverandre og kose seg sammen med venner.
  Vi prøver derfor også alltid å få inn juleverksted og felles bakedager, i tillegg er julelunsjer et must. Så får det heller være at sølvtøy ikke er pusset og at gulvet sikkert kunne trengt en ekstra omgang med vaskekosten :-) Julepynt, stemningsfull musikk, godt humør og tente lys gir julestemning i seg selv

  SvarSlett
 2. Åh.. Jeg har lyst til alt det der... Men tror jeg må sette noen realistiske mål. men gleder meg til advendtstiden i år.. Og gleder meg til jul!

  SvarSlett
 3. Jeg legger lista lavt i år og tenker at vi rekker det vi rekker. Men jeg prøver å ha god tid i desember slik at vi kan bruke dagene til å kose oss, og vi skal bruke noen av dine forslag:) Ellers gleder jeg meg til julekalender hos deg, hadde lyst til å gjøre noe lignende selv men må bare innse at i år har ikke desemberdøgnet nok timer og jeg får heller kose meg med din kalender i stedet:)

  Nattaklem til deg,
  og tusen takk så masse for alle de fine kommentarene du legger igjen hos meg
  jeg blir like glad hver gang jeg ser at du har vært innom:)

  SvarSlett
 4. Her var det mange fine tips og råd:) Selv skal jeg jo selv være med på julemarkedet på Torderød, håper jo å se deg der:)) Hjemme alene 1 er filmfavoritten vår, den er et must hver eneste jul, samt Askepott og Donald Duck og vennene hans (på Svensk tv2!) på julaften.

  Sees i morgen!:)) Nå er også antrekket i boks, fikk rota fram noe i skapet;))

  Klem:)

  SvarSlett
 5. Så koselig å kikke innom!:)Kjempefin blogg du har.:)Hilsen Else Britt:)

  SvarSlett
 6. Heisann.
  Mått ha meg en liten bloggrunde, før jeg bysser.
  Tusen takk for en trivelig stund på Jeløya i kveld.
  Håper å få tid til noen av punktene du har satt opp.. Julemarkedet på Lillehammer var flott - men også kaldt..:-) Men det gir en flott førjulsstemning..
  Stor klem fra Mari Johanne..

  SvarSlett
 7. Hej!

  Jag kommer från ett företag som heter Actionstudios, och vi har gjort en julkalender oberoende av SVT. www.24dagar.se är vår adress.

  Vi såg att du har barn i precis rätt ålder, och vår kalender kan förhoppningsvis roa både vuxna och barn, så att hela familjen kan titta :)

  (Barn under sju år bör nog ha en vuxen med sig i vilket fall som helst, för ibland kan det nog bli lite läskigt för de minsta. Jag minns själv när jag var fem år och var livrädd för SVTs 'Jul i Kapernaum'.)

  Så förhoppningsvis tycker du att 24 Dagar verkar intressant och vill visa den för dina barn, och kanske till och med sprida den vidare till dina läsare! :)

  Ha det fint! :)

  SvarSlett