onsdag 8. februar 2012

Ansiktsmaling til karneval


Da Petrine var ei lita jente så var hun redd for det meste, - hunder, katter, nisser, alt som hadde masker på og, som nevt i tidligere innlegg, gjedder. Til tross for det var karneval en spennende begivenhet.Men jeg er jo så gammel at kostymer var opp til kreativiteten og en flittig mor. Maskene på den tiden var jo laget av stiv papp, og kunne skremme vekk den største Gruffalo. Nåtidens karneval er nok i stor grad preget av at det er lettvint for travle foreldre å skaffe seg festens kostyme til de søte små. Noe jeg respekterer og forstår, men resultatet er at de små prinsessene kommer som små kopier av hverandre i selskap med noen spidermenn og supermenn.

Petrine har lang fartstid i barnehage, og hun vet at ungene blir strålende fornøyd om man tar seg tid til å å forvandle barnas ansikt med noen penselstrøk. I løpet av noen minutter kan man ha alle jungelens dyr løpende rundt, eller små prinsesser og små kanininer. Hun vet også at gamle vesker, kjoler, hatter og vanter slår godt an og får lek til å blomstre. Så det jeg forsøker å si er at man ved hjelp av litt ansiktsmaling, noen ører og kanskje en hale kan forvandle barn klar til karnevalsfesten. Det koster kanskje mindre tid, penger og krefter enn man i utgangspunktet tenker .

Men har man ikke malt ansikt før, så kan det stå som en vanskelig oppgave. I barnehagen hadde vi en god trinn for trinn bok, og etter noen ganger så satt de ulike utrykkene i hodet og i hendene. Og jeg letter på nettet etter slike oppskrifter. Jeg søkte på bok om ansiktsmaling, og fant ut at det i alle fall finnes en : "Moro med ansiktsmaling. 50 utrolige masker og karnevals drakter. "

På Br leker så deler de ut oppskrifter ved oppmøte i butikken, og de har videoer på nettsiden sin hvor du kan lære å male kanin, klovn og en bokser. ved et lite tastetrykk kommer du til disse. Og ved å trykke her, så kommer du til en engelsk side med flere tips. Bildene er tatt fra facepaintingdesign.co.uk
HA EN GLAD KARNEVALSTID

Petrine ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar