fredag 13. februar 2015

Friluftsfredag: Popcorn på bålet




Vi har tidligere hatt en tradisjon hvor tur var koblet til grilling av pølser på bålet. Det til tross for at jeg ikke er glad i pølser. Men, heldigvis, så har vi utvidet reportoaret bittelitt. Det å lage popcorn er morsomt og godt. Morsomt for det er spennende å se at de popper opp og godt fordi de er varme når de spises. 

Du trenger: 
2 dørlag som du har fjernet plasthåndtakene på.
( eller så er det også mulig å bruke kjelene i et stormkjøkken med lokk) 
En pose popcorn
Eventuelt litt aliminiumsfolie til å legge i bunn av dørslaget om du ønsker å bruke en liten klatt smør også. Smør er ikke nødvendig, - men det gir smak og saltet setter seg bedre fast. 
Noe til å holde ristene med, eventuelt grytekluter. 


Slik gjør du: 
Fyll posen med popcorn i det ene dørslaget og legg det andre over som lokk. 
Om du ønsker så legger du litt aliminiumsfolie i bunnen og litt smør over maiskornene. 
For å få popcornett til å poppe og ikke til å brenne som papir så må du vente til det kun er glør igjen på bålet, eller finne en del av bålet hvor det bare er glør.  Legg dørslagene på og vent. 
Rist litt før du servere. Bittelitt salt på er godt! 

God tur! 
- med en smak av kino. 

Har dere tips til turmat? 

Petrine :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar