fredag 7. august 2015

Tilbakeblikk til feriestart, - hvordan vi hadde det i Kerteminde




Ja, det er deilig å være norsk i Danmark. Særlig når stranden består av kilometer med hvit strand, det er barnevennlig, langgrunt og solen skinner fra skyfri himmel Sommeren var god med oss i Kerteminde.



Jeg har en levende illusjon om at norske barnefamilier velger å leie sommerhus i Danmark fordi det er en hjemmekoselig og praktisk avveksling på hverdagen. At det som trekker oss litt lenger sør handler om at det i den lille landet  har mange aktiviteter å tilby barna. I år brøt vi grenser og gjorde noe vi aldri hadde gjort før, - vi leide sommerhus i Kerteminde på anbefaling fra et dansk vennepar. Det var et godt valg, vi trivdes godt med å kunne styre dagene selv, med å ha uteplass til lek og aktivitet, med å ha rom nok til oss andre mens minstemann sov og med å kunne spise alle måltidene i hagen om vi ønsket det. Vi trivdes med ferieformen, - kanskje også fordi vi likte den lille kjøpmannsstaden vi bodde i.



Jeg ramser opp noen gode argumenter for at det lille handelstedet på Fyn ble en fornøyelse:
- Det var så mye vakker fuglesang der
- den kilometer lange sandstranden
- de praktiske og inspirerende badebryggene
- det lille iskjeksbakeriet
- Fjord og Bælt, - et lite akvarie/opplysningsenter
- Vikinglandsbyen i Ladby
- Hyggelige sentrumsgater
- du kan sykle på Veltepetter
- minigolfbane
- fiskemuligheter
- korte avstander
- flere ulike museum
- det er ikke langt til Odense



Jeg anbefaler Kerteminde som feriested og ønsker dere alle en god fredag: Husk på  om solen ikke skinner så er det godt med en is.

Petrine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar