onsdag 7. januar 2015

Onsdagsoppskrift: kylling med smak av de greske øyer.



Dette var det nærmeste jeg kom bilde av gresk mat i dag, men gresk salat er ikke værst det heller da :) 
Hellas er hyggelig!!! 
Fordi det har vært et ærlig folkeslag, 
det har vært enkelt å komme seg fra øy til øy, 
havet er vakkert 
og 
maten smaker godt. 

Mmm, ummiddelbart så tenker jeg på tzatsisk og gresk salat, på moussaka, på stiffado og på en touch av kanel. 

Etter en tur til  grekenland så fikk jeg en kokebok av ei venninne: Oppskriftene var basert på retter nettopp fra de greske øyer. Det er en evighet siden jeg har laget mat derfra, men her en dag så laget jeg denne gryteretten med kylling som er smaksatt av kanel 

1 ovnsklar kylling 
pepper 
2 ts tørket oregano
5 ss olivenolje
25 gram med smør
2 hakkede løk
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss tomatpurre
450 gram hakkede tomater
1 dl rødvin
salt 
1 kanelstang
225 gram pasta i en eller annen form

75 gram hard ost, som feks kefalotri

Man deler kyllingen i 8 serveringstykker, tørker delene og smører de inn med pepper og oregano. 

Varm oljen og smøret i en stor stekepanne eller gryte. Stek kyllingbitene over  middels varme i ca 6 minutter. Snu de underveis så de blir jevnt brune. Ta kyllingen ut av pannen og sett den til side. 

Stek løken til den er blank, tilsett hvitløken og stek 1 - 2 minutter til. Rør inntomatene og tomatpureen og hell vinen over. Krydre med salt og pepper før du tilsetter kanelstangen. Ha kyllingen i sausen, kok  opp igjen og la retten koke i 45 - 60 minutter. Jeg lar den gjerne småputre også mer enn det om det passer seg slik. Snu kyllingbitene rundt i sausen en gang i mellom. 
Før du serverer med pasta, så bør du sjekke at det kommer klar kraft ut fra kyllingen. 


Smaklig måltid

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar